Trainingen 2021


Reflecteren op eigen gedrag en functioneren.

Reflecteren op eigen gedrag is van essentieel belang.

Alle situaties die zich voordoen, zeggen iets over jezelf en over de ander. We beginnen eerst bij ons zelf.

Wat zegt het over jou? Wat voor impact heeft jouw gedrag op de ander? Ben jij je daarvan bewust?

Reflecteren geeft inzicht en zelfkennis in jouw communicatiestijl.


Assertiviteitstrainingen 

Heb jij het gevoel dat er over je heen gelopen wordt? Cijfer je jezelf regelmatig weg? 

Zou je weleens wat vaker nee willen zeggen maar weet je niet hoe? In deze training leer je wat assertief gedrag is en hoe je dat kunt toepassen op een gelijkwaardige manier, in je communicatie met anderen zonder je schuldig te voelen. Assertief gedrag geeft je de mogelijkheid rustig en duidelijk te zeggen wat je wilt. Hierdoor worden jouw kansen vergroot dat de ander op een voor jou wenselijke manier reageert. De training wordt gegeven in groepsverband van maximaal 6 personen. De voordelen hiervan zijn dat je met gelijkgestemden ervaringen kunt delen, elkaar kunt inspireren en motiveren.


Effectief communiceren 

Effectief communiceren, geeft je inzicht in hoe je overkomt op anderen. Ook leer je grip te krijgen op de (soms onhandige) communicatie van je gesprekspartners en effectief je communicatie hierop aan te passen. Je leert bewust gebruik te maken van de kennis over effectieve communicatie. De communicatietraining is persoonsgericht en centraal staan je individuele situatie, leerdoelen en gedrag.Workshops 2021


Twee daagse workshop Focussen 

Focussen is aandacht geven aan een bepaald gevoel vanuit je diepste kern. Iets wat nog vaag is, iets waarvan je toch kunt voelen dat het bij je leven hoort. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en het zijn eigen verhaal laten vertellen. Het wordt je duidelijk waar het echt om gaat. Meestal leidt dit tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen ten goede in je leven. Bij focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties, en ook niet met van alles uitpluizen over jezelf en verklaringen zoeken. Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daarbinnen is, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveauverandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet. 


Tweedaagse Workshop: VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN 

Een gespannen, onaangenaam gevoel is het resultaat van een gedachte. We hebben een gedachte, krijgen een gevoel en reageren daar dan op. In een poging deze onaangename gevoelens te veranderen, zoeken we meestal naar oplossingen buiten onszelf (sport, relaties, eten, drinken enz.) Dit geeft tijdelijk troost en dan lijkt het net alsof we alles onder controle hebben. Het kan ook anders: Door ons denken te onderzoeken, pakken we het gevoel bij de basis aan en dan kan er iets van binnenuit veranderen – orde neemt de plaats in van chaos. Deze methode van Byron Katie heet The Work. Juist door de eenvoud werkt deze methode effectief om je gedachten en daarmee je leven te veranderen! ‘We raken niet verstoord door wat ons overkomt, maar door onze gedachte wat er gebeurt’. ’Hoe beter je jezelf en je gevoelens begrijpt, des te meer ga je houden van ‘dat wat is’. Om je ware aard te leren kennen, moet je wachten op het juiste moment en de juiste omstandigheden. Als de tijd rijp is, ontwaak je als uit een droom. Je begrijpt dat wat je hebt gevonden van jou is en niet van buiten komt’.

 


Wanneer:

19 & 29 januari, 20 & 27 april, 1 & 21 september

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Kosten: € 150,-Wanneer:

9 & 19 februari, 11 & 25 mei, 28 & 5 oktober

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Kosten: € 150,-


Wanneer:

9 & 23 maart, 1 & 22 juni, 13 & 19 oktober

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Kosten: € 150,- Wanneer:

20 & 30 januari, 10 & 24 februari, 15 september & 6 oktober

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Kosten: € 150,-
Wanneer:

3 & 24 maart, 14 & 22 april, 20 oktober & 10 november

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Kosten: € 150,-

Alle trainingen en workshops zijn

Inclusief: koffie, thee & lunch.

Bij inschrijving dient 50% direct betaald te worden en de andere helft na de eerste bijeenkomst.

© 2021 SuMeij | Tuinderspad 29 | 4613 CB Bergen op Zoom | Tel: 0164 246299 M: 06-47915004 

info@praktijksumeij.nl | NFG registratienummer: 5405227495 - Praktijk-code: 90-55511 - 

KvK: 52819299 - BTW: NL095221104B02 | Privacybeleid

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze privacybeleid voor meer informatie.